De eerste sneeuw is goed aanwezig

Na een najaar dat veel warmer was dan we vroeger gewend waren, gaven de weerdeskundigen ineens aan dat ons wat te wachten stond. Sneeuw, ijs, ijzel en wind.

Ze hadden gelijk. Zaterdagavond begon het eerst vochtig te worden en ging het water later sneeuwen. Eerst rustig, later steeds harder. Toen de sneeuw begon te vallen, de camera op timelaps voor het raam gezet voordat we naar bed gingen.

Bij het opstaan werd er eerst naar buiten gekeken welke hoeveelheid sneeuw er was gevallen. De weerdeskundigen bleken gelijk te hebben. Alles was wit. Vooral de boom naast ons raam zag er prachtig uit.

Even later de nodige beweging buiten. Buren sloegen de handen ineen en begonnen met een veegmachine, sneeuwschuiven en bezems de paden van de binnentuin te vegen.

Wel moedig van de veegploeg, want tijdens het vegen bleef de sneeuw uit de lucht vallen. In deze coronatijd niet zo erg. Het is gezellig onder elkaar en ook volgens het motto van Rutte: “Samen kunnen we het”.

Nu maar afwachten wat de rest van de week ons nog gaat brengen.

Een voordeel hebben we. Als je niet van kou of schaatsen houdt is het een stuk makkelijker om binnen te blijven.

Geef een reactie