Vacature lid Cliëntenraad Beatrixziekenhuis

De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, zoekt twee leden die willen bijdragen aan de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in de regio Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden, West Betuwe en Land van Altena.

Er staat op dit moment één vacature open en per 1 juli 2021 ontstaat een tweede vacature.

De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van patiënten die zijn aangewezen op zorg van het Beatrixziekenhuis. De cliëntenraad bestaat uit negen personen.

In het Beatrixziekenhuis staat mensgerichte patiëntzorg op hoog niveau centraal. De Cliëntenraad draagt er mede aan bij dat de zorg wordt geleverd vanuit de behoeften en wensen van de patiënten. Onderzoek naar patiëntervaringen is voor de Cliëntenraad een belangrijk instrument om te weten wat er leeft. De Cliëntenraad wordt betrokken bij beleidsonderwerpen van het ziekenhuis om daarin het cliëntenperspectief te vertegenwoordigen en geeft instemming en gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van het ziekenhuis.

Profiel

De Cliëntenraad zoekt een nieuw lid dat woont in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Enige ervaring en/of kennis van het zorglandschap strekt tot aanbeveling. Deelname vraagt om een tijdsinvestering van gemiddeld één à twee dagdelen per week plus het bijhouden van de actuele ontwikkelingen in de zorg. De Cliëntenraad zoekt, vanwege de man-vrouw verhoudingen in de raad, bij voorkeur dames die in de Cliëntenraad mee willen denken.

foto: Rivas

Wij bieden

Het lidmaatschap van de Cliëntenraad is een onbezoldigde functie met een regeling voor onkostenvergoeding. Wij bieden u de mogelijkheid bij te dragen aan cliëntgericht werken in de regio in een boeiende (vrijwilligers)functie die u in aanraking brengt met actuele onderwerpen in de zorg een prettige samenwerking met enthousiaste en gedreven andere leden.

Interesse?

Heeft u belangstelling, dan kunt u uw sollicitatie uiterlijk 15 maart 2021, vergezeld van uw curriculum vitae richten aan Cliëntenraad Beatrixziekenhuis (ClientenraadBZ@rivas.nl) t.a.v. mevrouw N. Saarloos, ambtelijk secretaris, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem.

Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met mevrouw N. Saarloos: 0183 645116

Geef een reactie