Omwonenden ongerust over omzagen bomen

De bouw van De Helden van Gorkum aan Bagijnenwalstraat en Lindeboom staat momenteel stil. Temperatuur en sneeuw zijn de onvoorziene oorzaak. Binnen in de woningen wordt nog wat gewerkt.

Wel werd er pas een boom omgezaagd. Dat zorgde voor de omwonenden de nodige emotie. In de Bagijnenwalstraat staan nog oudere woningen, behorende bij de Lindeborg.

GP-buro/Astrid Wijdekop

Deze bewoners waren toch al niet echt blij met de bouw van de Helden van Gorkum. Zij zijn hun uitzicht op de wallen helemaal kwijt. Op straatbreedte bij hen vandaan kijken zij tegen de 4-hoog gebouwde herenhuizen aan en zien dus verder niets meer en verliezen een hoop licht in hun woning.

GP-buro/Astrid Wijdekop

De gemeente heeft laten weten dat er 7 bomen herplant zullen worden. De bomen moesten wel verwijderd worden, omdat nog nieuwe riolering moet worden aan gelegd. Hierbij wordt ook de straat 40 cm. opgehoogd. Dat de bomen wegmoeten heeft te maken met het grondwater en zuurstof. Wanneer er verandering in de grondwaterstand komt heeft dit ook met de leefomstandigheden van de bomen te maken. Vandaar de herplanting.

De omwonenden hopen nu dat de nieuwe aanplant wat forser is en dat men niet jaren hoeft te wachten tot het weer een beetje boom is.

Geef een reactie