Gorinchemse brandweer oefent ijsreddingen in de Lingehaven.

Het oppervlakte reddingsteam van de Gorinchemse brandweer heeft zaterdagochtend 13 februari 2021 ijsreddingen geoefend. Dit deden de vrijwilligers bij de Lingehaven in de binnenstad.

Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

In verschillende ploegen werd geoefend hoe een slachtoffer uit een wak gehaald kon worden. Om de beurt werkten de brandweerlieden de oefening af, de ene keer als slachtoffer en vervolgens als redder.

Tijdens een korte pauze op de brandweerkazerne kwam een daadwerkelijke melding binnen. Het oppervlakte reddingsteam werd met spoed naar de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam gestuurd. Aldaar was een jongeman door het ijs gezakt. De oppervlakteredders uit Gorinchem waren snel ter plaatse en hebben de jongen naar de kant gehaald. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens thuisgebracht.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Na deze inzet keerden de brandweerlieden terug naar de Lingehaven om nog een aantal oefeningen te draaien. Het gebeurt niet vaak dat de brandweerlieden kunnen oefenen op en rond natuurijs. Om ook in deze bijzondere omstandigheden een snelle redding te kunnen doen blijft oefenen hard nodig. De brandweer maakte dan ook dankbaar gebruik van het ijs om te trainen.

Geef een reactie