Break-out dagen klas 1, 2 en 3

In de afgelopen weken zijn er diverse berichten in de media verschenen over een toename van stress- en burn-outklachten onder jongeren. Door alle beperkingen vallen voor deze groep alle sociale activiteiten en leuke schooluitjes weg.

De lessen zijn online en tijd voor ontspanning of samen plezier maken met andere leerlingen is bijna niet mogelijk. En het lijkt er op dat de lessen voorlopig nog wel even online zijn. Vanuit ons zorgteam is daarom het voorstel gekomen om volgende week twee dagen juist alleen maar bezig te zijn met leuke en sociale activiteiten.

foto: Windroos

Tijd nemen om even te ontspannen en proberen om de sfeer van een schooluitje te creëren. Maar ook tijd nemen om samen met de klas of in een persoonlijk gesprek te reflecteren op wat deze periode met je doet.

Hoe ziet dat er uit?

Op maandag 15 februari vragen we de leerlingen om naar school te komen om een goodiebag op te halen. In dit tasje zitten allerlei spulletjes die je nodig gaat hebben voor onze twee ‘Break-out dagen’ op dinsdag 16 en woensdag 17 februari. De lessen vervallen op deze dagen. Voor leerlingen die verder weg wonen hopen we dat er misschien een moeder, vader, oma of opa kan rijden. De leerlingen kunnen op het schoolplein hun goodiebag ophalen, het is niet de bedoeling dat de leerlingen de school binnengaan. Inhoud van de goodiebag: Spulletjes voor de Break-out dagen. Onder andere pannenkoekenmix, zodat ze thuis voor de andere gezinsleden pannenkoeken kunnen bakken. De school krijgt enthousiaste reacties van ouders.

Geef een reactie