Geen AZC in voormalig belastingkantoor

De gemeenteraad van Gorinchem wil geen asielzoekers in het voormalig belastingkantoor in de Gildenwijk. Wel zal de gemeente in gesprek gaan over passende kleinschalige opvang, ergens anders in de gemeente.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers COA kocht in 2020 op eigen risico het voormalige belastingkantoor. Het was bedoeld voor de opvang van 300 kansrijke asielzoekers en statushouders (asielzoekers die voorlopig in Nederland mogen blijven).

Na het college van burgemeester en wethouders heeft nu ook de gemeenteraad aangegeven geen asielzoekerscentrum in het voormalig belastingkantoor te willen.

De gemeenteraad van Gorinchem wil geen asielzoekers in het voormalig belastingkantoor in de Gildenwijk. Wel zal de gemeente in gesprek gaan over passende kleinschalige opvang, ergens anders in de gemeente.

Geef een reactie