Landelijke Opschoondag

Zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Omdat er nog steeds coronamaatregelen in acht moeten worden genomen, zal het programma worden aangepast.

Ook u en uw wijkgenoten kunnen daaraan een steentje bijdragen. Maak een wandeling door de wijk en ruim daarbij direct het zwerfvuil op wanneer u dit tegenkomt.

Dat hoeft u niet met uw blote handen te doen. Materialen om het karwei te klaren worden verstrekt bij verschillende wijkcentra, buurthuizen en bij de gemeente via wijk wijkcoördinaten@gorinchem.nl

Kijk op de facebookpagina of website van het buurthuis in jouw wijk of ze meedoen en wanneer je het materiaal daar kunt ophalen. Vanaf maart vind je de deelnemende buurthuizen ook op:

Waar kun je zwerfvuil opruimen en waar laat je het?

Opruimen kan gewoon in je eigen straat, buurt of wijk. Wat je hebt opgehaald, kan in de (ondergrondse) containers. Opgeruimd staat netjes!

Wanneer?

De opruimactie is zaterdag 20 maart. Tijdens een ander ‘ommetje’ een beetje opruimen is natuurlijk ook geweldig.

Bliekenbon

Mocht u bij het opruimen iets bijzonders vinden of iets op een bijzondere plaats, maak er dan een foto van. Stuur de foto naar schoon.gorinchem@ziggo.nl. Onder de inzenders van een foto wordt een Bliekenbon verloot.

Ook voor meer info: schoon.gorinchem@ziggo.nl.

Geef een reactie