Geen intocht Sint Nikolaas!

De Sint Nikolaasintocht lijkt ook in 2021 slachtoffer te worden van de coronacrises. Stichting Sint Nicolaasteam vreest ook voor de volgende jaren. Maar dan speelt niet de corona, maar ook het geld een belangrijke rol.

foto: GP-buro

Het team vindt het jammer dat ze na 15 jaar plezier moeten stoppen met zowel de intocht als met het Huis van Sint Nicolaas. Voor de Corona periode kosten het de organisatie ruim 20.000 euro. Dit werd gedeeltelijk gefinancierd door o.a. sponsoring van winkeliers en bedrijven, donaties en het werk van de vrijwilligers tijdens de vele huisbezoeken. “Afgelopen jaren merkte wij al op dat het moeilijker werd om het geld bij elkaar te krijgen vanuit winkeliers en ondernemers. Dit komt door de positie van ondernemers in huidige tijden.” laat het voltallige bestuur weten. “Wij verwachten dit jaar geen of nauwelijks een bijdragen vanuit ondernemers. Ze zijn druk bezig met overleven.”

foto: GP-buro

Het bestuur geeft nu vroeg aan te gaan stoppen met de organisatie. Stichting Sint Nicolaasteam hoopt dat een andere partij de intocht in Gorinchem wilt overnemen.

Het bestuur wil dit op tijd communiceren, zodat eventuele partijen in de stad de intocht kan overnemen. Het bestuur is bereid om kennis te delen met eventuele opvolgers. “Het is jammer, maar wij danken de stad en alle inwoners voor de mooie tijd die wij als organisatie hebben gehad. Ook danken wij alle vrijwilligers voor hun inzet en steun.” aldus het bestuur.

Het bestuur vindt het van belang om te vertellen, dat dit besluit niets met de zwarte Pieten discussie te maken heeft.

Geef een reactie