Het 10e BlauwZame Symposium

Ons klimaat verandert en dat gaat ook aan de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) niet onopgemerkt voorbij. Het heeft effect op de woon-, werk- en leefomgeving van iedere inwoner. Dat is een bedreiging, maar het biedt ook veel kansen.

Bron: Blauwzaam

Veel mensen zijn er inmiddels wel van doordrongen dat de klimaatveranderingen grote effecten hebben. De zomers worden warmer, het land verdroogt, de bodem daalt. Aan de ander kant komen er steeds meer zware regenbuien. Straten lopen onder terwijl de dijken het door deze extremen zwaar te verduren hebben. Het goede nieuws is, we kunnen er met z’n allen iets aan doen. Sterker nog, de verandering van het klimaat biedt kansen om onze leefomgeving te verbeteren.

Nederland is wereldberoemd als het gaat over waterbeheersing, met onze polders en onze molens. En ook op klimaatgebied kan Nederland een voorbeeld worden. De vraag is hoe en welke kansen zijn er om te benutten in onze regio.

Daarom organiseren Stichting BlauwZaam en A5H op 4 maart het symposium Klimaatverandering… een zee aan kansen. Tijdens het symposium geeft een scala aan interessante gasten antwoord op die vraag. 

Tijdens de meeting op donderdag 4 maart schuiven Deltacommissaris Peter Glas en nationaal klimaatgezant Marcel Beukeboom aan. Het online symposium duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur en is te volgen via www.blauwzaam.nl.

Geef een reactie