Gorinchemse scholen strijden tegen elektronisch afval

Het Tiener College en basisschool Samen Onderweg doen van 8 maart tot en met 1 april mee met de E-waste Race. Vier weken lang zamelen de scholieren klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Wedstijd

Reinigingsdienst Waardlanden organiseert de wedstrijd. Want er valt wat te winnen! Samen met andere bassischolen uit de regio proberen de leerlingen zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen. Ze krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. 

Tijdens de e-waste race krijgen de leerlingen ook les over consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen.

Wat is elektronisch afval?

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

U kunt helpen!

Als u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. 

Woont u in de buurt van Tiener College en basisschool Samen Onderweg , dan kunt u tussen 8 maart en 1 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden www.ewasterace.nl

Woont u niet in de buurt van de scholen. weet dan dat u voor reparatie van (kleine) elektronische apparaten terecht kunt bij Repair Café Gorinchem.  En elektronisch afval kunt u kwijt op het afvalbrengstation in Gorinchem. Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website van Waardlanden

Geef een reactie