Woning na spoedsluiting nu zes maanden dicht

Op 5 maart heeft burgemeester Reinie Melissant een woning aan Schrijverslaantje voor zes maanden gesloten. De sluiting is op grond van de Opiumwet. Dezelfde woning was op 19 februari al voor twee weken met een spoedsluiting gesloten. Bij een inval op 18 februari vond de politie een kleine hoeveelheid harddrugs, een som contant geld, een vuurwapen en munitie.

Sluiting maakt einde aan bekendheid woning als drugspand

Burgemeester Melissant: “De combinatie van de harddrugs en het vuurwapen maken sluiting van een half jaar noodzakelijk. Zo maken we een einde aan de bekendheid en het gebruik van de woning als drugspand. Gorinchem moet voor iedereen een veilige stad zijn om te wonen en werken. Drugscriminaliteit past hier natuurlijk absoluut niet bij. De aanpak hiervan is voor mij een speerpunt.”

Pand blijft verzegeld

De ramen en deuren van het pand blijven dus voorlopig verzegeld. De sloten waren al vervangen bij de spoedsluiting. Ook de op de woning aangebrachte brieven blijven hangen. Niemand mag het pand meer in of er aanwezig zijn. Alleen personen met een dringende reden mogen na uitdrukkelijke toestemming van de burgemeester het pand nog betreden.

Meld!

Ervaart u drugsoverlast en / of vermoedt u hennepteelt? Melden kan via:

  • De wijkagent(en): 0900-8844 of www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten
  • Spoed politie: 112
  • Geen spoed wel politie: 0900 – 8844
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
  • Gemeente Gorinchem: 140 183

Lees ook: Vuurwapen, geld en drugs aangetroffen in een woning

Geef een reactie