Automobilist rijdt op veld

Afgelopen nacht kregen agenten de melding dat er een Pools voertuig met 30 km/h over de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam reed. Ter plaatse zagen zij het voertuig rijden en tevens dat het voertuig rechtsvoor reed op de stalen velg‼️ De bestuurder gaf aan dat hij een lekke band had gekregen maar nog een stukje door wilde rijden.

Een berger werd in kennis gesteld en deze takelde het voertuig van de snelweg af en plaatste deze op de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam zodat de eigenaar daar zijn band kon verwisselen. De chauffeur zag dat anders.

Rond 03:40 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat er een voertuig zonder velg met erg veel lawaai door Hardinxveld over de Peulenlaan zou rijden en een krasspoor op het wegdek zou achterlaten. De bestuurder is na een zoektocht van meerdere politie eenheden uiteindelijk staande gehouden op de Nieuweweg in Hardinxveld. Het was dezelfde bestuurder.

De velg was inmiddels aardig afgesleten en liet een spoor achter op het wegdek. Het voertuig wilde na de staande houding ook niet meer starten.
De bestuurder gaf aan dat hij zijn vrouw aan het zoeken was die hem zou komen helpen en dat hij het veilig vond om zo te rijden.

Gezien de overlast en het gevaar wat de bestuurder veroorzaakte heeft hij een bekeuring gekregen voor het rijden met een wiel wat niet is voorzien van een luchtband. Kost 150,-

Daarnaast kreeg hij voor de tweede maal een rekening voor het takelen van zijn voertuig.

Geef een reactie