Gemeente Gorinchem biedt gratis vervoer naar stemlokaal, vaccinatielocatie en Voedselbank voor MolenHopperpas gebruikers

Gemeente Gorinchem biedt inwoners die slecht ter been zijn of moeilijk zelfstandig kunnen reizen én in het bezit zijn van een MolenHopperpas gratis vervoer aan naar het stemlokaal, vaccinatielocatie De Hoefslag en/of de Voedselbank. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met vervoersbedrijf Juijn BV. De regeling geldt vooralsnog voor een half jaar.

Bestemmingen

Maandag 15, dinsdag 16 of woensdag 17 maart kunnen MolenHopperpas gebruikers die slecht ter been zijn of moeilijk zelfstandig kunnen reizen naar het stemlokaal gebracht worden. Minder valide inwoners die een oproep hebben gekregen om zich te laten vaccineren kunnen naar sporthal De Hoefslag aan de Hoefslag 9a worden gebracht. Cliënten van de Voedselbank die niet of minder mobiel zijn kunnen naar de Schelluinsevliet 11 worden gebracht. Voor deze bestemmingen wordt door vervoersbedrijf Juijn geen ritbijdrage in rekening gebracht.

Voorwaarden

Minder valide inwoners die in het bezit zijn van de MolenHopperpas en gebruik willen maken van het gratis vervoer dienen de rit minimaal 4 uur vooraf aan te vragen via de gratis reserveringslijn van de MolenHopper 0800 – 2200077. Het gratis vervoer vindt plaats tussen 09.00 uur en 14.00 uur en tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Voor het vaccineren geldt dat in overleg een ander tijdstip mogelijk is. Reizigers dienen zich aan het actuele vervoersprotocol te houden en de corona maatregelen in acht te nemen. Dit betekent dat inwoners klachtenvrij moeten zijn en het dragen van een mondkapje tijdens de rit verplicht is.

Geen MolenHopperpas

Bent u minder valide en wilt u gebruik maken van het gratis vervoer, maar heeft u geen MolenHopperpas? Neem dan contact op met het Wmo-loket van gemeente Gorinchem via 0183 659 535 of stuur naar wmoloket@gorinchem.nl een e-mail.

Geef een reactie