Gorcumse singer-songwriter Daniel Roos maakt lied over coronacrisis

Na de release van zijn eerste Nederlandstalige single ‘Laat me leven’ brengt de Gorcumse singer-songwriter en pianist Daniel Roos deze week een nieuwe single uit: ‘Klokken luiden (Hoop en troost)’.

Foto: Kobalt Fotografie


Het nummer is geïnspireerd door de coronatijd. In de songtekst wordt onder meer gevraagd hoe lang het nog moet duren en wordt verwezen naar het luiden van de klokken voor hoop en troost. Deze week is het een jaar geleden dat de eerste lockdown begon én dat de kerken in Nederland begonnen met het wekelijks luiden van de klokken om mensen in deze tijd een hart onder de riem te steken.

Speciaal voor deze single en met dezelfde bron van inspiratie maakte kunstenaar Yohannez een nieuw schilderij dat tevens te zien is bij de expositie in Slot Loevestein over het Hugo de Grootjaar. Het schilderij wordt na de expositie voor een goed doel geveild. “Klokken luiden (Hoop en troost)” is vanaf 16 maart overal te downloaden en streamen. Kijk voor meer informatie op www.danielroos.com.

Geef een reactie