Regionaal gemengd koor Da Capo Gorinchem

Da Capo bestaat al meer dan 15 jaar en heeft ruim 45 leden die uit Gorinchem en wijde omgeving komen. Het is een gezellig, gemotiveerd koor. Het staat onder leiding van onze enthousiaste en uiterst vakbekwame dirigente Marilou Krouwel. Zij weet de vier stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) tot een mooi klinkend geheel samen te brengen.

Ook zorgt zij voor het  veelzijdige repertoire van licht klassiek, musical, goede populaire songs en pop. Aan onze optredens weet zij altijd weer een verfrissende draai te geven. Corona, dit is al een jaar het gesprek van de dag. Bijna iedereen heeft in zijn nabije omgeving te maken met de gevolgen hiervan.

Regionaal Gemengd koor Da Capo is een van de vele koren en verenigingen in onze omgeving die ook al een jaar niet meer bij elkaar kunnen komen voor de wekelijkse repetities. Wij zijn een actief koor met veel enthousiasme en voor de meeste leden was het ook een wekelijks uitje waar we steeds weer naar uit keken. Afgelopen jaar hebben we nergens kunnen optreden en ook ons najaarsconcert kon niet doorgaan.

foto: Da Capo

Maar op deze manier willen we de mensen die ons volgen en ons een warm hart toe dragen laten weten dat wij als Da Capo er nog zijn. De leden van het koor vonden het belangrijk om elkaar te blijven zien, te kunnen repeteren en zijn daarom al na een paar weken online gegaan. Wekelijks hebben we nu onze Zoom repetities. In het begin was het heel onwennig maar al gauw kregen we er steeds meer plezier in. Het is erg fijn om elkaar te zien, spreken en natuurlijk zingen, iedereen blijf een beetje op de hoogte van elkaar en steunen elkaar waar we maar kunnen. Nieuwe liedjes worden ingestudeerd en ook oefenen we veel liedjes van de laatste jaren.

Onder leiding van Marilou Krouwel die ons iedere week weer uit weet te dagen hebben we veel plezier en kunnen we onze hobby blijven uitvoeren. De groep wordt steeds iets groter en zo proberen we ons door deze nare periode heen te zingen en gaan er zeker vanuit dat zodra het voor iedereen veilig is we weer kunnen gaan zingen in De luisterpost aan de Vijfde Uitgang 1.

Informatie

voorzitter Heiltje Roos
Telefoon 0183-628042
mail voorzitter@DacapoGorinchem.nl

Geef een reactie