Montessorionderwijs groeit in Gorinchem

De Montessori basisschool Hoog Dalem begon in september 2019 met twee leerlingen. Inmiddels heeft de school een klas vol kinderen. Voorlopig op de tijdelijke locatie in Laag Dalem, maar de Montessori basisschool wordt onderdeel van de brede school Dalemplein in Hoog Dalem. De bouw is in volle gang.

Toch viert de Montessori nu al een uitbreiding. Ze begonnen met leerlingen uit groep 1en 2, daar kwam in het tweede jaar vanzelf groep 3 bij. Voor komend schooljaar wordt een aparte middenbouwgroep ingericht voor groep 3, 4 en 5. ,,We willen het montessori onderwijs bereikbaar maken voor zoveel mogelijk kinderen. Daarom zijn wij daar als eerste in de regio mee gestart. Nu kunnen we de volgende stap nemen door ook onderwijs aan te bieden voor de hele middenbouw”, aldus Gerda Mulder, projectleider voor de Montessori.

Leerling oefent met cilinderblokken (Montessorimateriaal) (Montessori basisschool Hoog Dalem)

Leren denken

,,Dat is al bijna goed, kan je de toren helemaal goed maken?” Zo leren kinderen met het Montessorimateriaal zichzelf corrigeren en dat geeft veel voldoening. Kinderen leren hier denken in mogelijkheden. Het kan zomaar de reden zijn dat Montessori basisschool Hoog Dalem het aantal inschrijvingen ziet groeien. De ouders van Nora, de allereerste leerling van de school weten het al goed te verwoorden. ,,Montessori basisschool Hoog Dalem biedt een unieke en onderscheidende leeromgeving waarbij de volledige potentie van het kind wordt aangesproken om zich op een natuurlijke, onafhankelijke manier te ontwikkelen: dat gun je toch ieder kind?” Aldus Florentine en Chawila Doekhi.

Geef een reactie