Fleurige lenteboeketten voor bewoners Steijndeld en De Schutse van Rotaryclub Gorinchem-Merwede

Rotaryclub Gorinchem-Merwede verraste vrijdag de bewoners van woonzorgcentra De Schutse en Steijndeld met een fleurig lenteboeket. En dat was niet alles: bij elk boeket zat een kaartje waarmee de ontvangers een bosje bloemen cadeau kunnen doen aan iemand die dat volgens hen verdient. Op die manier wil de Rotaryclub zorgen voor een lichtpuntje in deze lastige tijd.

Al vroeg in de ochtend waren vrijwilligers van de Rotaryclub in de weer om de kaartjes aan de boeketten te bevestigen, waarna ze konden worden bezorgd bij de zorgcentra. De reacties waren hartverwarmend.

Claire Zwaan, medewerker team Welzijn van de Schutse, vertelde: ,,Onze bewoners waren zeer verrast, zeker wanneer ze hoorden dat ze ook nog een bosje bloemen aan een ander cadeau mogen doen. Veel bewoners wilden direct het kaartje invullen. Het ‘bosje met een boodschap’ is een prachtig initiatief dat vaak met een brede glimlach en soms met een traan van ontroering werd ontvangen.”

Leden van Rotaryclub Gorinchem-Merwede leveren boeketten af bij De Schutse (Rotaryclub Gorinchem-Merwede)

Ook Mari Kant, activiteitenbegeleider van zorgcentrum Steijndeld, reageerde enthousiast: ,,De bewoners van Huize Steijndeld waren enorm verrast en zijn er heel blij mee! Iedereen heel veel dank voor deze fleurige ruiker in de voor hen zo verstoorde periode!” In april gaan de Rotaryleden weer enthousiast op pad om namens de bewoners mensen te verrassen met een mooi boeket.

Geef een reactie