Verboden wapen drugs

Gisterenavond deden wijkagenten uit Nieuw-Lekkerland een controle van een 21-jarige man die in zijn auto zat. Wat begon als een algemene controle kreeg al vrij snel iets meer lading. Achter de bestuurdersstoel zagen zij namelijk, direct voor het grijpen, een dikke ijzeren staaf liggen. In deze hoedanigheid wordt deze ijzeren staaf gezien als een verboden wapen volgens de wet wapens en munitie.

Zij vorderden vervolgens van deze man de uitlevering van alle wapens die hij in de auto had liggen. De man gaf aan dat hij verder geen wapens in zijn auto had liggen. Hij wilde dit schijnbaar aantonen door een luikje in zijn dashboard te openen. De agenten zagen toen in dit vakje een grinder ( een apparaatje waarmee men grove of meestal te natte stukken wiet-toppen kan vermalen tot in joints bruikbare kruimels) lange vloei, gripzakjes met wiet en hasj en een zakje met daarin 4 roze pillen liggen.

Op de vraag wat deze roze pillen waren gaf de man aan dat dit XTC pillen waren. Hierop werd de man aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd voorgeleid en verhoord voor het bezit van harddrugs en een verboden wapen. De XTC pillen gaan naar de forensische opsporing voor verder onderzoek. Uiteindelijk gaat de officier van justitie een beslissing nemen in deze zaak.

Laat het voor iedereen duidelijk zijn. Drugs worden niet geaccepteerd, in welke hoeveelheid dan ook, in Nieuw-Lekkerland.

Geef een reactie