Veel discussie over Gomarus scholengemeenschap

Vrijdag verscheen in middagkrant NRC een artikel over de Gomarus scholengemeenschap. Hierin werd beschreven hoe men hier met homoseksualiteit omgaat omdat men dit ziet als “zonde tegen de natuur”. In het artikel geven 8 oud-leerlingen hun verhaal wat het betekende om homoseksueel te zijn op deze reformatorische school. Zelfs het opsluiten van leerlingen lijkt niet ongewoon voor de school

Dit artikel heeft ook landelijk veel los gemaakt. Andere media vestigden aandacht aan de verhalen en deze waren in het algemeen niet mis. Zelfs in de Tweede Kamer reageerde men boos en zelfs verbijsterd op dit artikel. “Hier krijg ik echt rillingen van”, zegt VVD-Kamerlid Yesilgöz-Segerius. “We moeten kinderen beschermen tegen mensen die je dwingen uit de kast te komen.” , lezen wij bij TV&Radio Rijnmond en ook D66-Kamerlid Van Meenen noemt het “zeer onveilig, afschuwelijk en verwerpelijk”. Het kan volgens hem niet zonder gevolgen blijven en hij wil een debat over de kwestie met onderwijsminister Slob.

Maar ook de Gorcumse raad reageert fel, aldus het AD Rivierenland. Met “Dit gaat alle perken te buiten” neemt de Gorcumse oppositie fel stelling tegen de gang van zaken.

Het lijkt erop dat er voor Gomarus het verhaal nog wel een staartje kan krijgen.

Lees ook: Reactie college Gorinchem

google streetview

Geef een reactie