Grote brand bij zorglocatie ASVZ in Gorinchem

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 maart 2021 zijn de hulpdiensten uitgerukt naar de Haarweg in Gorinchem. Bij een locatie van zorginstelling ASVZ brak omstreeks 03.45 uur brand uit. Aanwezig personeel begon direct met de ontruiming van het pand. De elf bewoners konden ongedeerd buiten komen.

Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

De brand woedde in een opslagruimte nabij de CV-ketel. De brandweer schaalde al snel op naar het sein grote brand en GRIP 1. Meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen kwamen met spoed ter plaatse. Bij de brand kwam veel rook vrij. Na een uur blussen had de brandweer de brand onder controle en gaf om 04.45 uur het sein brandmeester.

De brand heeft grote rook en waterschade veroorzaakt. De bewoners zijn met brandweerbusjes overgebracht naar een andere locatie van ASVZ in Sliedrecht. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. Team brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de brandoorzaak en het brandverloop.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Geef een reactie