Bijzondere boom geplant Buiten de Waterpoort

Woensdag 31 maart is er in opdracht van de gemeente een echte nazaat geplant van de Anne Frankboom. De boom heeft een certificaat van Van den Berk Boomkwekerijen. De boom staats tussen het oorlogsmonument en de nieuw geplaatste klok van de Exodeskerk.

foto’s: Dekker boomverzorging

De oude paardenkastanje (zonder takken) die daar ook staat heb is onderzocht naar levende groeibanen, om zo een jonge tak te plaatsen in de groeibaan. Helaas is de boom rondom afgestorven na de noodzakelijke snoei toen de rest van de boom uit elkaar begon te scheuren door alle zwam aantastingen.

Deze boom is nu rondom afgezet met stammen waarbij er binnen de cirkel geen gras gemaaid hoeft te worden. De boom blijft bewaard als monument voor de paddenstoelen en beestjes.

Geef een reactie