Vanaf vandaag één vaccinatie na doorgemaakte COVID-19 in het afgelopen half jaar

Mensen die het afgelopen half jaar positief zijn getest op corona kunnen vanaf vandaag bij het maken van een vaccinatieafspraak aangeven dat ze maar één afspraak willen maken. Als de besmetting met het coronavirus ná de eerste vaccinatie gebeurde, gaat de afspraak voor de tweede vaccinatie gewoon door.

Mensen die al een afspraak hebben staan voor een prik en het afgelopen half jaar positief zijn getest, wordt gevraagd de afspraak voor de tweede vaccinatie zo snel mogelijk zelf af te zeggen.

Het advies geldt voor alle drie de COVID-19 vaccins: AstraZeneca, BioNTech/Pfizer en Moderna. Het advies geldt niet voor vier groepen die onder de medisch hoog-risicogroep vallen. Het gaat om de mensen van wie het immuunsysteem zeer ernstig verzwakt is.

Daarnaast krijgen ook mobiele patiënten met een ernstige neurologische aandoening die moeite hebben met ademhalen twee vaccinaties. Meer informatie over één vaccinatie na besmetting met het coronavirus is te vinden in het RIVM-nieuwsbericht en bij veelgestelde vragen.

Geef een reactie