Naar het ziekenhuis tijdens de avondklok

Momenteel geldt er in Nederland avondklok . Dat betekent dat je tussen 22.00 uur en 04.30 uur niet op straat mag zijn. Maar soms is er een belangrijke reden om wel buiten te zijn. Als je medische zorg nodig hebt bijvoorbeeld.

Alleen met een geldige reden is het toegestaan om tijdens de avondklok te reizen. Als u medische zorg nodig heeft of nodig heeft gehad, is dat een geldige reden. Bijvoorbeeld wanneer u ’s avonds ontslagen wordt uit het ziekenhuis. Of naar het ziekenhuis moet reizen om te waken bij een familielid. Of voor een bevalling. Voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders die met een dringende reden in het Beatrixziekenhuis zijn geweest, hebben wij alvast een ‘Eigen verklaring avondklok’ klaarliggen met een begeleidende brief met uitleg. De verklaring met brief krijgt u tijdens de avondklok van ons mee wanneer u het ziekenhuis verlaat. Mocht u worden aangehouden door politie of een boa, dan kunt u met dit formulier laten zien waarom u op straat bent. Zo ontloopt u een boete.

De ‘Eigen verklaring avondklok’ kunt u zelf ook downloaden via de website van de Rijksoverheid. Altijd handig om geprint klaar te leggen, zodat u de verklaring kunt invullen en meenemen indien nodig. Klik hier voor de download.

Geef een reactie