Straat verandert in Suezkanaal

Zaterdagmorgen ontstond in de Kerkstraat van Groot-Ammers een situatie die omstanders even aan de toestand lieten denken van het containerschip Ever Given dat de doorgang in het Suezkanaal stremde.

Nu was het echter een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen die de straat afsloot. De chauffeur had zich behoorlijk verken op de nauwe straten bij het maken van een bocht. Hij reed zicht hopeloos vast. Zowel de voor- als de achterkant zate beklemt tussen de gevels.

Met de voorkant kon niet meer gedraaid worden, terwijl de achterzijde tegen de gevel van huis vast zat. Deze gevel liep wat lichte schade op. {olitie Molenlanden moest er aan te pas komen om de boel te stoppen en rond te leiden.

Na een tijdje kwam er een berger die de vrachtwagen los heeft gekregen. Deze kon daarna verder rijden. De partijen, bewener en bestuurder zullen de schade samen moeten regelen.

De bewoners zijn al langere tijd bezig om een vrachtwagenverbod in te laten stellen. Tot nu toe had dit weinig succes. Wellicht dat de foto’s er aan mee kunnen werken, dat dit idee zo slecht nog niet is.

Geef een reactie