Olie op de weg

Op de Wijngaardseweg te Bleskensgraaf had een bestuurster met haar auto een ongeval. Door onbekende oorzaak reed zij haar carter lek. De bestuurster regelde alles en ging weg. De auto zou weg getakeld worden.

Door het lekke carter was er echter over de gehele breedte een olieplas ontstaan. Dat werd gemeld door de bestuurster. De politie heeft de Wijngaardsesteeg aan beide zijden afgezet in afwachting van de wegbeheerder Waterschap Rivierenlandschap. De rekening hiervan gaat naar de veroorzaker.

De politie geeft toch een waarschuwing. Bij een ongeval waarbij u betrokken bent mag je natuurlijk alles zelf regelen, maar als er olie of andere vloeistoffen op de weg zijn beland meld dat dan bij de politie of de wegbeheerder en blijf erbij staan totdat die er zijn.

Als u toch weggaat en er gebeurt een aanrijding door een glad wegdek dan blijft u aansprakelijk.

Geef een reactie