Bijna in kanaal van Steenenhoek door gladheid

Rond 13.30 uur op 6 april vond er in een scherpe bocht bij, waar de Nieuwe Wolpherensedijk overgaat in Rivierdijk, bij Hardinxveld-Giessendam een ongeval plaats dat slecht had kunnen aflopen. De bestuurder reed daar vermoedelijk door de gladheid na sneeuwval van de dijk af. Onder aan de dijk schoot hij nog een stuk door en kwam net tot stilstand op het moment dat hij met de voorzijde het kanaal van Steenenhoek in dook.

Na de melding bij de meldkamer rukten de hulpdiensten uit. Naast de politie werden ook de duikers van de brandweer, ambulance en traumahelikopter ingezet.

De duikers waren niet nodig en ook de traumahelikoter kon worden afgemeld. De bestuurder kon zonder verwondingen uit zijn voertuig stappen. Ook zijn voertuig liep zo goed als geen schade op. De bestuurder kon, nadat de berger zijn auto op de dijk had getakeld, met eigen auto zijn weg vervolgen.

Na een paar angstige momenten kon hij weer veilig naar huis. Wel met een spannend verhaal om bij verjaardagen te vertellen.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Geef een reactie