Verdachte diefstal schilderijen aangehouden

Laren/Leerdam – Dinsdag 6 april 2021 werd in de vroege ochtend een verdachte aangehouden voor de diefstal van de twee schilderijen die vorig uit een museum in Laren en museum. Hofje van mevrouw van Aerden, Leerdam werden gestolen. Het gaat om de ‘Twee lachende jongens’ van Frans Hals en de Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar van Vincent van Gogh.

foto: Hofje van Mevrouw van Aerden

Diefstal schilderijen

Maandenlang werd onder leiding van het Openbaar Ministerie intensief onderzoek gedaan naar de roof van beide schilderijen. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 58-jarige verdachte uit Baarn. Hij werd dinsdagmorgen in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van de schilderijen.

Schilderijen nog niet terecht

Beide schilderijen zijn met deze aanhouding nog niet boven water. De zoektocht gaat onverminderd door. Deze aanhouding is wel een belangrijke stap in het onderzoek. Mocht u over informatie beschikken en deze nog niet hebben gedeeld met de politie. Doet u dit dan alsnog. Alle informatie helpt!

Geef een reactie