Ruim 100 deelnemers bij training ‘Mediawijs opvoeden’

De 5-delige online training van The Mall Gorinchem over mediawijs opvoeden is deze week afgerond. Ruim honderd ouders en opvoeders namen hieraan deel en ontvangen een certificaat.  

De 5-delige online training van The Mall Gorinchem over mediawijs opvoeden is deze week afgerond. Ruim honderd ouders en opvoeders namen hieraan deel en ontvangen een certificaat.  

Tijdens de bijeenkomsten werden verschillende thema’s behandeld, zoals de ‘medialisering’ van de samenleving, de online leefwereld van kinderen en jongeren, en de kansen en bedreigingen ervan. Vijf jongeren verzorgden een ‘Social Media Experience’, waarin ze deelnemers kennis lieten maken met populaire online platforms onder tieners. Daarna werd er ingegaan op de vraag hoe je kind veilig online kan zijn, schermtijd, de voorbeeldrol die opvoeders hebben en waarom concrete afspraken onmisbaar zijn bij de mediaopvoeding.  

foto: Bart Schutte

Tijdens de laatste aflevering was deelnemer Mariëtte Kampenhout te gast en blikte ze terug: “De trainingen hebben mij bewust gemaakt van zowel de positieve kanten van sociale media als de valkuilen. Daarnaast ben ik genuanceerder naar schermtijd gaan kijken. Ik ben snel geneigd om tegen mijn kinderen te zeggen ‘zit je alweer op dat ding?’. Maar in de training vertelden jullie dat online zijn ook een vorm van ontspanning is en je er allerlei vaardigheden kunt leren. Het is zoveel meer dan alleen maar zinloos tijdverdrijf.”  

De trainingen blijven online beschikbaar en zijn te bekijken via www.youtube.com/mallgorinchem.  

Geef een reactie