Signaalborden bij Merwedesluis

De bruggen aan beide zijden van de Merwedesluis zorgen nog al eens voor verwarring. Bijvoorbeeld komende uit de richting van de Nieuwe Wolpherensedijk wordt dan de eerste brug voorbij gereden en blijkt de tweede brug omhoog te staan. er blijven dan 2 mogelijkheden over. De rotonde omrijden en terug naar de andere brug, of voor de brug wachten waardoor de rotonde afgesloten wordt voor de rest van het verkeer. Gevolg, alles staat stil.

Nieuwe signaalborden moeten daar nu verandering in brengen. Bij aankomst wordt daarop aangegeven welke brug afgesloten is. Je kunt dan direct bepalen welke brug dicht is en welke open. Zo kunnen opstoppingen vermeden worden.

Wethouder Joost van der Geest is tevreden met de nieuwe signalering. De reacties op facebook van de gemeente zijn wisselend. De ene lezer vindt het een verbetering, terwijl een ander het juist onduidelijk vindt: “Het lijkt wel ministek.” of “Wat beteken al die kleuren?”

De toekomst zal het uitwijzen.

Geef een reactie