Gratis sporthulpmiddelen proberen

Sinds 1 april 2021 is er een uitleenservice voor sporthulpmiddelen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Gorinchem. Inwoners met een beperking kunnen nu gratis een sporthulpmiddel proberen en zo makkelijker ontdekken welke sport bij hen past. De uitleenpool is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking tussen Uniek Sporten, het Wmo-loket en Gorinchem Beweegt.

Gratis 6 maanden sporthulpmiddel proberen
Via de uitleenservice kunnen sporters met een beperking de sporthulpmiddelen 6 maanden gratis proberen. In de uitleenservice zitten bijvoorbeeld handbikes, sportrolstoelen en ligbikes. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld. Ook is er technische service en onderhoud beschikbaar. Door sporthulpmiddelen via een uitleenpool beschikbaar te stellen, kunnen inwoners met een beperking uit het brede sportaanbod uiteindelijk de sport kiezen die bij hen past. Als de keuze voor een sport gemaakt is, kan het benodigde sporthulpmiddel door de sporter bij het Wmo-loket worden aangevraagd.

gemeente

Bewegen is belangrijk voor iedereen

Wethouder Joost van der Geest is blij met de nieuwe uitleenservice die Gorinchem te bieden heeft: “Bewegen is ontzettend belangrijk. Ook voor degenen voor wie bewegen niet altijd even eenvoudig is. Het is mooi dat we in samenwerking met Uniek Sporten dit mogelijk kunnen maken. ”Ook wethouder Eelke Kraaijeveld is trots op deze manier van samenwerken: “Dit is een mooi voorbeeld van de uitwerking van het sportbeleid als onderdeel van ons sociale beleid. Dit draagt op een hele praktische wijze eraan bij dat iedereen mee kan doen in onze stad.”

Wil je ook gebruik maken van een sporthulpmiddel? Ga naar www.unieksporten/uitleen en doe een aanvraag. Of neem vrijblijvend contact op met Sportcoach Tanja Pijleman van Gorinchem Beweegt, 0183 659 435.

Geef een reactie