Politie waarschuwt voor gebruik elektrische steps

We zien de afgelopen tijd veel van dit soort elektrische steps rijden op de openbare weg. Het is punt is alleen dat deze steps niet op de openbare weg gebruikt mogen worden. Zien we jou rijden? Dan moet je niet verbaasd zijn als je een bekeuring ontvangt en dat je step in beslag genomen wordt.

Via Instagram komt er nog al wat commentaar op de politie. “Hebben jullie niets anders te doen, of ge boeven vangen.” en meer van dit opmerkingen.

De politie doen dit niet om te pesten. Electrische steps moeten verzekerd zijn. Op dit moment kan dit in Nederland nog niet. Binnen de huidige wetgeving valt de e-step onder de categorie ‘bijzondere bromfiets’. Qua voertuig- en verzekeringseisen is de e-step gelijkgesteld aan een bromfiets. Heeft je e-step dus geen kenteken, dan kun je deze niet laten verzekeren.*

Op Legaalrijden.nl lezen we o.m.  “Het ministerie laat zich adviseren door de RDW en aanhangers van de Fietsersbond en die doen er alles aan om de komst van de LEV ( Licht Elektrisch Voertuig) op de Nederlandse wegen te blokkeren. Weer blijkt dat er zonder overleg met de gebruikers, producenten en aanbieders geen toekomstbestendig LEV-kader mogelijk is.” **

Bedenkt u eens wat er gebeurt als uw kind (op de onverzekerde step) een ongeluk veroorzaakt of wellicht anderen schade toebrengt. De kosten zijn voor de bestuurder van de step en daarmee voor u als ouders.

Dan wordt het een heel ander verhaal. Op https://legaliseerplevs.petities.nl/ kunt u voor legalisering van de LEV tekenen.

foto politie

*) Bron: Elektrische-steps.com
**) Bron: Legaalrijden.nl

Geef een reactie