Stroomstoring in Gorinchem en omgeving

En toen gingen ineens de computers uit. Stroomstoring en ook Gorkums Nieuws lag plat. Als gevolg van een storing zitten in totaal 17.000 aansluitingen zonder stroom in Gorinchem en dorpen in de omgeving. Monteurs van Stedin kwamen ter plaatse om te kijken hoe de stroomvoorziening weer kan worden hersteld. Zij werken daarin samen met de hulpdiensten.

De oorzaak was rookontwikkeling in het hoofdverdeelstation van Gorinchem in de buurt van de Nieuwe Wolpherensedijk. Vanwege de veiligheid heeft Stedin het station spanningsloos gemaakt. De brandweer werd daarbij eerst nog gehinderd door een geparkeerde auto. deze werd snel met behulp van een heftruck verwijderd. Hulpdiensten schaalden op om effectgebied in kaart te brengen.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Daarbij bleek dat in het gebied er meerdere meldingen van liftopsluitingen waren. Liftmonteurs en brandweer schoten te hulp. Problemen waren er ook bij de vaccinatiepost aan de Hoefslag. Deze werd de stroomloze tijd gesloten. Bij het Beatrixziekenhuis konden geen afspraken gemaakt worden en gemaakte afspraken afgeblazen. Het verkeer had last van niet werkende verkeerslichten.

Rond 12.30 uur kregen 10930 aansluitingen weer stroom geleverd. 6500 klanten moesten nog even geduld hebben.

Geef een reactie