“Theater op het water” nieuw voorstel

Move-Development uit Gorinchem komt ook met een plan voor de bouw van “De Nieuwe Doelen”. Dit wijkt ver af van de plan van Stichting behoud Erfgoed de Vries Robbé. Het betreft in dit plan een “theater op het water”. Het voorstel van Move-Development is een ‘out of the box’ voorstel gebaseerd op een volledig nieuwe start van het Theater in Gorinchem uitgaand van het karakter van Gorinchem als waterstad. Daarnaast is een belangrijk uitgangspunt om te komen tot een voor de gemeente Gorinchem financieel weinig risicovolle exploitatie van het Theater.

Bron en foto’s: Move-Development

De directie van MoVe wordt gevormd door Frans Verweij en Marianne Mollema. Zij ontwikkelen de meest uiteenlopende bouwprojecten; van sociale woningbouw tot exclusieve luxueuze appartementen. Van nieuwbouw ergens in de wei tot hergebruik van karakteristieke monumentale panden in hoogstedelijke omgevingen. Van starterswoningen tot zorgwoningen voor ouderen. De diversiteit in projecten is uitzonderlijk breed.

Zij vinden dat theaterleven in Gorinchem behoefte heeft aan een nieuwe impuls, een inspirerend theater op een bijzondere plek. Er zijn een tweetal locaties geschikt voor het nieuwe Theater;

  • In de Vluchthaven in een kom tegen de wallen
  • In het Merwedekanaal, tegenover het Station en de Kleine Landtong in
    een kom tegen de wallen.

Vooralsnog is de tweede optie uitgewerkt. Het nieuwe theater heeft een efficiënte indeling. Een grote zaal met podium en toneeltoren, een kleine zaal, 2 foyers, een entree met kassa en garderobe, technische ruimten en kleedkamers.
De kleine zaal, gelegen boven de grote zaal op laag 1, heeft een vlakke vloer.
De kleine zaal kan op meerdere manieren worden ingedeeld; getekend is nu
een indeling met ca. 300 zitplaatsen op een oplopende vloer.

Meer interesse voor dit plan, lees dan hier verder.

Eén reactie

Geef een reactie