Grote brand Werkendam, mogelijk slachtoffers

In Werkendam aan de Beatrixhaven is zondagmorgen een brand uitgebroken in een appartement boven een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Hierbij is een grote rookontwikkeling. Alle hulpdienste gingen met spoed ter plaatse. Ook de blusboot (Riveer veerpont) is naar Werkendam gevaren om vanaf de rivier te blussen. Tevens werden er 2 hoogwerker ingezet en 5 tankautospuiten en nog een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

Bron: Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid

De brandweer heeft ook een drone ingezet om warmtebeelden te maken. In eerste instantie leken er geen personen in het pand aanwezig te zijn. Dat is inmiddels niet meer zo zeker. Daarom werd ook de traumahelikopter ingezet. De brandweer houdt rekening met 2 à 3 dodelijke slachtoffers.

Op de Sasdijk heeft zich een grote groep kijkers verzameld. Deze werd opgeroepen om uit de zware rook te gaan. Rook is altijd gevaarlijk voor de gezondheid.

foto: politie

De brand is uitgebreid naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. De brandweer onderzoekt of er personen aanwezig waren in het appartement. Ivm. instortingsgevaar moet eerst het pand gestut en veilig gesteld worden, voordat de brandweer naar binnen kan om op zoek te gaan naar mogelijke slachtoffers. De bewoners van het naastgelegen appartement waren tijdig de woning uit en zijn veilig.

Door toename van de rookontwikkeling werd de bevolking nogmaals opgeroepen om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Toen de brand onder controle kwam, duurde het nog de hele dag voordat men in het gebouw naar slachtoffers kon gaan zoeken. Door de enorme hitte kon men nog niet naar binnen. Ook wegens instortgevaar kon de brandweer nog niet naar binnen. In de avond werd door de brandweer een lichaam gezien in het gebouw. Rond 22 uur werd bekend dat me 2 lichamen had gevonden. Naar slachtoffer 3 wordt nog gezocht. Het is zo goed als zeker dat deze ook slachtoffer is, zodat deze brand heeft gezorgd voor 3 dodelijke slachtoffer. De slachtoffers waren werknemers van het bedrijf en waren afkomstig uit Litouwen.

Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn. Als de identiteit is vastgesteld, zullen de nabestaanden zo snel als mogelijk worden ingelicht. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

.

Geef een reactie