Werkzaamheden aan reizigerstunnel

ProRail en Ballast Nedam werken vanaf zaterdag 1 mei tot in de vroege ochtend van maandag 10 mei aan het spoor bij station Gorinchem. Zij zijn dag en nacht bezig met het plaatsen van een nieuwe reizigerstunnel. Daarmee wordt het station beter toegankelijk voor reizigers met een beperking. Station Gorinchem is onvoldoende toegankelijk voor reizigers met een beperking. De huidige reizigerstunnel is erg krap en niet geschikt om bereikbaar te maken met een lift. Daarom de bouw van een nieuwe reizigerstunnel. 

Bron: Prorail

Voor het inhijsen van de tunneldelen gebruikt de aannemer een grote kraan en andere machines. De werkzaamheden gaan ’s nachts door. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei om 20.00 uur werden de werkzaamheden tijdelijk stil gelegd. Het is mogelijk dat omwonenden hinder ondervinden van het werk. Omwonenden in een straal van 150 meter rondom het station hebben een brief ontvangen waarin de werkzaamheden zijn aangekondigd.

Beeld: Prorail

Tussen 1 en 10 mei rijden er alleen treinen tussen Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam. Voor reizigers die vanaf Hardinxveld-Giessendam verder moeten reizen in de richting van Geldermalsen rijden er vervangende bussen van Qbuzz tussen de stations.

Geef een reactie