Fraude, misdaad en misstanden melden

Steeds vaker opereren internetcriminelen uit naam van de Belastingdienst. Ook in Zuid-Holland proberen zij via valse e-mails, sms’jes en WhatsAppberichten geld van slachtoffers afhandig te maken. Deze vorm van internetfraude wordt ook wel ‘phishing’ genoemd. Om een vuist te maken tegen deze internetcriminelen werkt de Belastingdienst samen met bijvoorbeeld politie, banken en burgers. 

Wilt u helpen bij de bestrijding van fraude, andere misdaad en misstanden? Hebt u daar informatie over? Geef uw informatie door aan de belastingdienst.

Verdachte WhatsApp berichten, sms-berichten, mails, apps, brieven of telefoontjes

Regelmatig worden er berichten (whatsappjes, sms’jes, e-mails, brieven) verstuurd of telefoontjes gepleegd uit naam van de Belastingdienst. De afzender lijkt dan de Belastingdienst, maar is dat niet.

Vermoedt u dat iemand fraudeert met uw gegevens? Bijvoorbeeld met uw DigiD? Geef dit dan door aan het Meldpunt Slachtoffers Fraude van de Belastingdienst. dat kan via de BelastingTelefoon of via een e-mail naar loket.fraudeslachtoffers@belastingdienst.nl. Vermeld in uw e-mail uw naam, burgerservicenummer, telefoonnummer en een korte beschrijving van de situatie. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Geef een reactie