Controles dierenwelzijn

Donderdag 13 mei de politie Molenlanden met de NWVA, LID en meldpunt 144 meerdere controles uitgevoerd in het kader van dierenwelzijn binnen de gemeente Molenlanden. Zij krijgen namelijk regelmatig meldingen over dieren waar mensen zich zorgen over maken. Dat varieert van verwaarlozing, geluidsoverlast, mishandeling tot een gevaarlijke hond.

Bij een melding gaan zij uiteraard altijd zelf eerst even kijken of dit klopt. Soms betekent het dat de politie de hulp inschakelen van hun partners.

De NVWA is voor bedrijfsmatig gehouden dieren de partner.. De Landelijke Inspectie Dierenbescherming is voor gezelschapsdieren de aangewezen instantie. Ook waren er twee leden van meldpunt 144 aanwezig. Alle meldingen over dieren komen bij hen terecht.

Bij de controle zijn paarden, pony’s en vogels gecontroleerd waarvan de politie meerdere zaken hebben gezien die niet in orde waren. Deze zaken worden bestuursrechtelijk afgehandeld. Dat betekent dus niet automatisch een boete maar wel de verplichting om er voor te zorgen dat de dieren weer goed verzorgd worden.

Als dit niet gebeurd kan er alsnog een boete volgen. Zo heeft men ook aandacht voor de dieren in de regio. 144 – red een dier !

Geef een reactie