Herinrichting Grote- en Kleine Haarsekade

Er is een voorlopig plan gemaakt voor de herinrichting van de Grote- en Kleine Haarsekade in Gorinchem. Deze herinrichting is hard nodig. Het moet leiden tot meer veiligheid voor de veiliger voor fietsen, snelheidsverlaging, verbeteren oversteken, behoud karakter, behoud groene bomen en uniform parkeren. De beide Haarsekades zijn een belangrijke routes voor fietsende scholieren. Het voorlopig ontwerp voor de herinrichting is op 21 april met bewoners besproken. Woensdag 12 mei werd het besproken in de gemeenteraad.

Buiten de verkeersveiligheid draagt het plan ook veel bij aan het groen karakter van de twee rijen bomen n de middenberm. Om dit zo te houden werd een plan om de auto’s te parkeren in die middenberm direct verworpen. De beide rijbanen worden gewijzigd in een 30 km. zone.

Over het algemeen werd het ontwerp van de herinrichting door de fracties positief ontvangen. Wel volgden er een paar vragen door enkele raadsleden. De raad spreekt op 3 juni opnieuw over het ontwerp, op 24 juni besluit de raad definitief over de herinrichting.

Interesse in het plan. Zie hieronder

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Geef een reactie