Hugo de Groot, de musical

Hugo de Grootjaar: De musical over Hugo is het hoogtepunt van dit themajaar. En we gaan er nog steeds vanuit dat het doorgaat. Je kunt nog kaarten kopen voor deze exclusieve voorstelling in Gorinchem.

Bron: Mooi Gorinchem

De musical

Hugo de Groot – de musical vertelt het verhaal van een van de grootste denkers die ons land ooit gekend heeft. De Groot zijn leven stond in het teken van zijn nalatenschap. Hij heeft gestreden voor verdraagzaamheid en vrijheid. De vrijheid om te kiezen, de vrijheid om jezelf te verdedigen en de vrijheid om te geloven wat en hoe je wil, doordat we luisteren naar wat de ander écht te zeggen heeft. Maar wat men nu nog enkel wat hem weet is zijn ontsnapping uit Slot Loevestein in de boekenkist.

De musical, vol pop/rock muziek, laat zien dat De Groot meer is dan zijn ontsnapping en dat wij anno 2021 veel van zijn gedachtegoed als gewoon beschouwen, terwijl hij er letterlijk voor is opgesloten omdat hij zijn tijd, achteraf gezien, ver vooruit was. Deze voorstelling is exclusief te zien in Gorinchem waar 400 jaar geleden De Groot zijn vrijheid terugvond aan de Grote Markt.

Data

website: mooigorinchem.nl

Geef een reactie