Wethouder Kraaijeveld onthult zwaaistickers bij verpleeghuis Molenhoek

Woensdag 19 mei 2021 lanceerde wethouder Kraaijeveld bij kleinschalige woonvoorziening Molenhoek de zwaaisticker. Met het doorknippen van een lint met gekleurde handjes werd het startsein gegeven voor de introductie van dit mooie initiatief.

Hartverwarmend

Wethouder Kraaijeveld: “De introductie van de zwaaistickers door het verpleeghuis vind ik een hartverwarmend initiatief. We willen dat iedereen in Gorinchem er toe doet en we stimuleren samen met partners dat inwoners actief naar elkaar om kijken. Want samen maken we de stad en kunnen we het verschil maken. Ik roep inwoners die langs het verpleeghuis lopen op om even de hand op te steken naar de bewoners. Een simpel gebaar als zwaaien kan al zoveel betekenen voor een ander. Ik hoop dat het initiatief navolging krijgt op andere plekken in de stad.”

Langs lopen

gemeente

Verpleeghuis Molenhoek van Rivas is een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Gorinchem aan de Kortendijk 111. Er wonen 18 mensen met verschillende vormen van dementie. Het verpleeghuis is gelegen op een locatie waar veel mensen langs lopen. Af en toe steekt een langslopende passant zijn of haar hand op. Toch lopen veel inwoners, jong en oud, aan het verpleeghuis en haar bewoners voorbij zonder dat er contact is. Een gemiste kans vonden medewerkers.

Bevorderen contact

Een deel van de bewoners zit met name overdag in de woonkamer op de begane grond met uitzicht op de straat waar mensen langs lopen. Om het contact tussen langslopende inwoners van Gorinchem (jong en oud) te bevorderen hebben medewerkers het idee opgevat om zwaaistickers aan te brengen op de ramen van de begane grond. Zwaaistickers zijn raamstickers met een zwaaihand erop en de tekst zwaai je mee. De zwaaistickers die het verpleeghuis nu introduceert hebben een afbeelding van een gekleurd handje. De handjes op de stickers zijn ingekleurd door kleuters van de Jenaplan school. Verpleeghuis Molenhoek nodigt alle inwoners uit die langs de locatie lopen om even de hand op te steken.

gemeente

Geef een reactie