Blusboot ingezet bij buitenbrand in Gorinchem

In de uiterwaarden langs de Merwededijk bij Gorinchem is vrijdagavond 21 mei 2021 brand uitgebroken. Omstreeks 22.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand. Omdat de brandweerauto niet dichtbij de brandhaard kon komen werd ook de blusboot opgeroepen.

Tekst en foto’s © Hulpdiensten Gorinchem

Bij calamiteiten op of bij het water kan de Gorinchemse brandweer gebruik maken van een van de veertaxi’s van veerdienst Riveer. De veertaxi’s zijn uitgerust met blusapparatuur zodat deze kunnen worden ingezet bij brand en andere calamiteiten. Met water vanaf de blusboot was de brand snel geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

foto Max Liet (1)
foto Max Liet (2)
foto Max Liet (3)
foto Max Liet (4)
foto Max Liet (5)
foto Max Liet (6)
previous arrow
next arrow
 
Shadow

Geef een reactie