Website en Petitie tegen plaatsing windmolens op niet geschikte plaatsen

Gorinchem heeft een nieuwe website erbij. De makers van de website zijn niet tegen windmolens, maar vragen wel aandacht voor de plaatsing van de locaties waarop. Ze wijzen hierbij op de gevolgen van plaatsing te dichtbij bebouwing. De website is te bereiken via de Url: https://www.123windmolenoverlast.nl/

windmills, wind power, wind farm

De website wijst erop dat de  gemeenteraad van Gorinchem heeft ingestemd met de mogelijkheid om 10 enorme windturbines te plaatsen in directe nabijheid van woningen. Definitief is dit echter nog niet. Daarnaast is er het vergevorderde plan voor windpark Groote Haar, ook pal naast Gorinchem en dat men hier volledig voorbij gaat aan de nadelige gevolgen voor de inwoners die zeer ernstig zijn zoals is gebleken bij andere identieke projecten in het land.

De website wijst op kennis van de aantoonbare feiten en vraagt om uw eigen mening te vormen. “Nu kunt u nog van u laten horen, als ze er eenmaal staan gaan ze niet meer weg.”

Een greep uit opgetekende reacties van verschillende mensen in de buurt van grote windturbines:

  • “Slapen met open ramen is niet meer te doen”
  • “Buiten zitten op een winderige dag is een utopie”
  • “Ik slaap niet goed meer. De drukgolven houden mij uit mijn slaap”
  • “Vanaf windkracht 5 is het hier een oorlogsgebied”
  • “Het is een plaag, een horror, dag en nacht”
  • “Ze zijn niet te negeren. Het diep doordringende geluid is onontkoombaar, ook binnen”
  • “Wij gaan verhuizen. Weg uit deze godvergeten omgeving”

Op de website https://www.123windmolenoverlast.nl/ kunt u veel meer lezen. De makers zelf vinden het “Het eerlijke verhaal over windturbines die te dicht bij woongebieden staan.”

Petitie (Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem en medestanders)

Voorkom windturbines op niet geschikte locaties in Gorinchem. Het voorkomen van mega windturbines op niet geschikte locaties voor het behoud van welzijn/gezondheid inwoners, natuur, organisaties en bedrijven in Gorinchem, van Oost naar West. Voor heel Gorinchem dus!

Geef een reactie