Moeite met woonkosten betalen? Vraag TONK aan!

Is uw inkomen door corona gedaald? Lukt het niet om de huur of de energierekening te blijven betalen? De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) kan misschien helpen. Check op de website van Avres of u deze regeling kunt aanvragen. Wat is de TONK? TONK is een corona-steunmaatregel. Het is een tegemoetkoming in de woonkosten. En geldig in de periode van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. Gemeentes voeren de regeling uit.

Ze kunnen TONK toewijzen als u weinig inkomen heeft door corona. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van noodzakelijke woonkosten. Het gaat dan om de kosten van huur of hypotheek. Of om de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas, water of overige kosten. De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

Voor wie is de TONK-uitkering bedoeld?

TONK is voor iedereen die door corona minder heeft verdiend. U moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. 

  • Werknemers die hun baan verliezen door de coronamaatregelen en geen recht (meer) hebben op een uitkering. 
  • Zelfstandigen die veel van hun opdrachten zien verdwijnen of flink zien teruglopen.
  • Flexwerkers die plotseling minder worden opgeroepen. 
  • Werkenden die kortdurend vanwege quarantaine inkomsten mislopen. 
  • Huishoudens die terugvallen op een uitkering, maar waarvoor de hoogte van de uitkering onvoldoende is om de vaste (woon)lasten te betalen.

Hoe hoog is de TONK-uitkering?

De TONK bedraagt maximaal 1000 euro per maand. U kunt de TONK-uitkering krijgen in de periode januari 2021 tot en met juni 2021. Het geldt voor maximaal 6 maanden.

Wilt u TONK aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor TONK? Kijk of Avres u kan helpen of dien een aanvraag in: ga daarvoor naar de  website van Avres. Op deze website vindt u meer informatie over de regeling en de voorwaarden.

Geef een reactie