Ook Varen doe je Samen

Met dit heerlijke weer wordt het lekker druk op de wateren in het gebied. Zondagmiddag hebben politiemensen van Molenlanden oost met de opvallende politieboot P10 gevaren op de Alblas en Graafstroom. Met de lasergun is de snelheid van meer dan 50 boten gemeten. De snelheid van 6km/u die is toegestaan is op een paar schippers na, niet overschreden.

De politie was hier best tevreden over. Een aantal schippers ging ongeveer 2 km/u te hard en daar kregen zij een waarschuwing voor. Uiteindelijk is er slechts één bekeuring geschreven voor een schipper die de snelheid ruim overschreed.

De politiemensen kregen veel waardering voor hun vaaractie van de omwonenden. Dat gaf hen weer voldoening. Om goed voorbereid en met kennis van de vaarregels op pad te gaan, verwijst de politie de site van “Varen doe je samen“. Op naar nog meer mooie dagen op het water! 

Geef een reactie