Ontdek erfgoed van wereldformaat tijdens de Hollandse Waterlinies Fietstour!

Een ode aan het landschap van de Hollandse Waterlinie

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni organiseren wij de Hollandse Waterlinies Fietstour, om een ode te brengen aan het landschap van de Hollandse Waterlinies. Dit doen wij als onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar met de hulp van marketingorganisaties, gemeenten, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam, de Provincie Utrecht en de Provincie Noord-Holland.

De Stelling van Amsterdam heeft in 1996 de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. Dit jaar is de Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd om deze status te krijgen. Samen vormen zij dan één werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Dit groene uitgestrekte landschap van bijna 200 kilometer verdient natuurlijk een ode! Wij doen dat door middel van verschillende fietstochten.

foto’s: OHW

Op zaterdag 19 juni vinden er recreatieve fietstochten plaats vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht en Gorinchem. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden: 40 of 60 kilometer. Bezichtig prachtige forten, neem deel aan een rondleiding of ga zelf op ontdekking uit! Onderweg kun je stempels verzamelen, een terrasje pakken en genieten van de prachtige natuur. Op deze dag ga je niet alleen fietsen, maar ontdek je alle verhalen en geheimen van het Hollandse Waterlinies landschap.

Beleef op zondag 20 juni de volledige Hollandse Waterlinies in één dag! Op deze dag geniet je van alles wat Nederland – Waterland – te bieden heeft: wisselende landschappen, oude kastelen, molens, dijken, kronkelende rivieren en natuurlijk forten. De routes zijn volledig uitgepijld en om de circa 50 kilometer kom je een verzorgingspost tegen op een van de prachtige forten van de Hollandse Waterlinies. Je kunt kiezen uit diverse trajecten vanuit Purmerend, Abcoude en Utrecht. De routes variëren tussen de 85 en de 300 kilometer. Om de volledige Hollandse Waterlinies te beleven, kies je voor de 300 kilometer van Purmerend naar Gorinchem. Ga jij deze uitdaging aan?

Meer informatie over de fietstochten vind je op www.hollandsewaterliniesfietstour.nl

Geef een reactie