Wethouder en kinderburgemeester openen nieuwe waterspeelplaats Natuurcentrum Gorinchem

Wethouder Kraaijeveld en kinderburgemeester Samuël Heule openden woensdag 9 juni samen met basisschoolleerlingen de nieuw aangelegde waterspeelplaats bij Natuurcentrum Gorinchem. Met een fietspomp vuurden ze een gerecyclede PET-fles af. Ze openden hiermee gelijk op ludieke wijze de Nationale Buitenspeeldag. 

foto’s: GP-buro

Meer buiten spelen

Natuurcentrum Gorinchem wil kinderen stimuleren meer buiten te spelen, in en met de natuur. Om deze reden begon het Natuurcentrum eerder dit jaar aan een herinrichting van het terrein en de aanleg van een natuurspeelplaats. De speeltoestellen op het eiland maakten plaats voor een grote zand- en waterspeelberg. Hier kunnen kinderen lekker buiten in beweging zijn, gebruikmakend van hun creativiteit.

Goed voor ontwikkeling

Wethouder Kraaijeveld: “Buitenspelen is op allerlei vlakken goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de gezondheid, motoriek en sociale vaardigheden. Het is enorm belangrijk dat alle kinderen in Gorinchem de kans krijgen om meer buiten te spelen en te leren van alles wat er gebeurt in de natuur en om hen heen. Ik ben dan ook heel blij om te zien dat het Natuurcentrum hier voor wil gaan en intensief samenwerkt met inwoners, bedrijven en andere organisaties.”

Waterraket

De 10-jarige kinderburgemeester Samuël genoot zichtbaar. Na het afvuren van de waterraket kon hij zelf de waterspeelplaats uitproberen. Met vriendjes werd heerlijk gespeeld met de waterpomp en het aanwezige zand. Samuël zet zich onder andere in voor meer speelplaatsen voor kinderen in de stad en voor meer aandacht voor het milieu. Bij het Natuurcentrum komen deze zaken mooi samen.

Natuureducatie

kinderburgemeester Samuël maakt de pet-fles startklaar

Basisschoolkinderen van verschillende leeftijden uit Gorinchem en omstreken kwamen verspreid over de dag heerlijk spelen. Zij kregen van de natuureducatie-medewerkers van het Natuurcentrum een leuke les aangeboden over buitenspelen, getiteld Pappen en nathouden.

natuurcentrum opening waterspeplaats 6
natuurcentrum opening waterspeplaats 4
natuurcentrum opening waterspeplaats 14
natuurcentrum opening waterspeplaats 7
natuurcentrum opening waterspeplaats 12
natuurcentrum opening waterspeplaats 11
natuurcentrum opening waterspeplaats 10
2021-06-10_082622
2021-06-10_082714
2021-06-10_082806
2021-06-10_082834
2021-06-10_082902
2021-06-10_083000
2021-06-10_083031
natuurcentrum opening waterspeplaats 2
previous arrow
next arrow
Shadow

Over nationale Buitenspeeldag

Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton. Op deze dag trekken kinderen door het hele land naar buiten. 

Geef een reactie