Innovatie- en Afstudeercentrum kan van start

De plannen en projecten voor het Innovatie- en Afstudeercentrum (IAC) kunnen worden gestart. Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad in met de komst van het IAC. Vanaf 2022 kunnen jongeren, studenten en werkenden uit de hele regio aan de slag met bijvoorbeeld slimme huisinstallaties, robots om het land te bewerken of oefenen in een simulatiekamer met zorgtechnologie. Bedrijven, scholen en de gemeente ontwikkelden samen programma’s om dit mogelijk te maken. Vorig jaar ontving Gorinchem van het Rijk 1,9 miljoen euro uit de Regio Deal Gorinchem Drechtsteden voor het IAC. Met de Regio Deal wil het Rijk de brede welvaart in de regio versterken.

De plannen en projecten voor het Innovatie- en Afstudeercentrum (IAC) kunnen worden gestart. Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad in met de komst van het IAC. Vanaf 2022 kunnen jongeren, studenten en werkenden uit de hele regio aan de slag met bijvoorbeeld slimme huisinstallaties, robots om het land te bewerken of oefenen in een simulatiekamer met zorgtechnologie. Bedrijven, scholen en de gemeente ontwikkelden samen programma’s om dit mogelijk te maken. Vorig jaar ontving Gorinchem van het Rijk 1,9 miljoen euro uit de Regio Deal Gorinchem Drechtsteden voor het IAC. Met de Regio Deal wil het Rijk de brede welvaart in de regio versterken.

3D-printer

Versterken regio

Het kloppend hart van deze samenwerking wordt het innovatie- en afstudeercentrum, centraal gelegen op de regionale innovatiecampus. Hier werken leerlingen, studenten en bedrijven aan projecten voor de zorg, maakindustrie, bouw en groenblauwe sector. Zo bereiden zij zich voor op de beroepen van de toekomst. Gorinchem en onze regio wordt aantrekkelijker als vestigingsplaats voor innovatieve bedrijven, hun werknemers, scholieren en studenten door samen te innoveren en elkaar te inspireren.

Samen de regio sterker, slimmer en schoner maken.

Wethouder Ro van Doesburg: “Naast vernieuwend (beroeps)onderwijs en innovatieve projecten voor de zorg, de bouw, de maakindustrie en verduurzaming, helpt het Innovatie- en Afstudeercentrum ook mensen die al langer aan het werk zijn met om- en bijscholing. Daarnaast biedt het IAC Gorinchem als vestigingsplaats voor bedrijven echt iets extra’s. Hier wil je zitten. Hier wil je samenwerken en innoveren. Bovendien vorm de coöperatie achter het IAC een sterk instrument om nationale en internationale subsidies voor onze regio binnen te halen.”

Zichtbaar onder nieuwe naam i_lab

Om herkenbaar en zichtbaar van start te gaan met de plannen, start het IAC meteen met de introductie van haar nieuwe naam en huisstijl. Het Innovatie- en Afstudeercentrum gaat ‘aan’ onder de naam ‘i_Lab’. In het logo is een ‘switch’ verwerkt, die dient als metafoor voor het ‘aanzetten’ van inspiratie en innovatie. De komende jaren zal i_lab op een locatie bij de Regionale Beroepen- en Innovatiecampus steeds meer vorm krijgen. i_Lab wordt daarmee het platform om de verbinding ‘aan te zetten’. De verbinding tussen leren, werken en innoveren maar ook het samenbrengen van actieve ontmoeting en samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Geef een reactie