Gorcums Museum is weer open

Na maanden van stilte in het Gorcums Museum, waarin de medewerkers wel op nieuwe plannen broedden, komt er eindelijk weer leven tussen de stillevens en andere bezienswaardigheden. Woensdag gingen de deuren eindelijk weer open en konden er weer bezoekers ontvangen worden. Lisette Colijn, sinds een half jaartje conservator/directeur van het museum, kon eindelijk de eerste bezoekers welkom heten.

foto’s: Gorcums Museum

Deze werden dan ook feestelijk ontvangen met een flinke bos bloemen. Deze bezoekers kwamen de exposities “Een monument voor de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling) en “Recht op Verzet”.

Een monument voor de BKR

De geschiedenis van een spraakmakende kunstenaarsregeling (1947-1987)

Met deze expositie geeft  Gorcums Museum een unieke inkijk in het werk dat tot stand is gekomen dankzij de ‘beeldende kunstenaars regeling’; ofwel de BKR.  We bieden hiermee  een podium aan 100 kunstenaars met evenveel prachtige kunstwerken en nemen je mee op  een bijzondere ontdekkingsreis door 40 jaar Nederlandse kunst, met werken die soms lange tijd in de depots waren opgeslagen. In de expositie is uniek werk te zien van bekende namen als Karel Appel en Co Westerik.

Recht op verzet

In deze verrassende tentoonstelling gaan historische prenten en uitspraken van Hugo de Groot een dialoog aan met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Geef een reactie