Nieuwe wijk en brug langs de Linge

Op het bedrijventerrein tussen de Arkelsedijk en de rivier de Linge komt een nieuwe stadswijk. In het gebied komt ook een nieuwe brug over de Linge. Woensdag 9 juni van lichtten de ontwikkelaar Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V. en de gemeente Gorinchem, in een digitale bijeenkomst, de plannen voor de nieuwe wijk en de brug toe.

foto: Gemeente Gorinchem

Online bijeenkomst

Vanwege de coronamaatregelen was gekozen om deze eerste bijeenkomst online te houden in de vorm van een webinar. De bezoekers kregen op deze avond gelegenheid om vragen te stellen aan de projectontwikkelaar, de gemeente en de stedenbouwkundige. Tijdens deze bijeenkomst was er ook veel kritiek van de omwonenden op de plannen. Een “nieuwe Bijlmermeer” was een van de reacties van de deelnemers. De opmerking kwam voort uit de hoogte van de gebouwen. Het gaat voornamelijk om appartementencomplexen met diverse hoogten, het hoogste gebouw krijgt zes bouwlagen. 

Nieuwe wijk

De woningen op het terrein worden ontwikkeld door Tetteroo Bouw & Ontwikkeling B.V. Er komen verschillende woningen: van sociale huur tot duurdere koopappartementen. Een buurt met een stedelijk karakter, voorzieningen en veel groen. Een plek voor alle inwoners van Gorinchem. Op dit moment wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan.

De brug en verbinding

Om het nieuwe gebied en de bestaande wijken bereikbaar te houden, komt er een nieuwe brug over de Linge, tussen de Arkelsedijk en Spijksedijk. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden. Daarnaast bekijkt de gemeente of het mogelijk is om een doorgang te maken door of langs de Arkelsedijk. Zo wordt de nieuwe wijk met de bestaande wijken verbonden.

Geef een reactie