Waterlinieroute voor je fietsvakantie

De Waterlinieroute is een van de geplande LF-icoonroutes in NL en bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. In het tracé zijn drie linies verbonden: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. In de route wordt ook Gorinchem meegenomen. De route is 410 kilometer lang.

Bron: Stichting Landelijk Fietsplatform

De LF Waterlinieroute

Stichting Landelijke Fietsplatform presenteerde op 17 juni met trots de nieuwste LF Waterlinieroute. De route heeft een geheel eigen website, hier vind je informatie over de dagtrajecten, verhalen over de drie historische waterlinies, alles voor een goede voorbereiding, hoogtepunten en nog heel veel meer. Voor je gemak hebben we de route alvast ingedeeld in acht volwaardige dagtrajecten van maximaal 68 km. Dit helpt je bij het plannen van een onvergetelijk vakantie. Maar voel je vrij om je eigen keuzes te maken. 

Met de LF Waterlinieroute fiets je door aantrekkelijke natuurgebieden, op zoek naar Nederlands erfgoed op wereldniveau. De historische ‘Hollandse waterlinies’ zijn aangelegd om de vijand te weren door enorme stukken land onder water te zetten. Het zijn unieke ketens van militaire bouwwerken die het landschap op een bijzondere manier hebben verrijkt. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn! Geniet je mee van deze prachtige video over de route?

Voor een avontuurlijke, actieve vakantie hoef je niet naar verre oorden. Ook dichtbij kun je prachtige ontdekkingstochten maken. Nederland is een ideaal land voor een fietsvakantie. Van een week of meer, maar ook een weekendje er tussenuit, even lekker uitwaaien.

Geef een reactie